2014. április 24., csütörtök

Összeroskadó Egyesült Államok célba vette Oroszországot és Kínát.Barack Obama amerikai elnök Ázsiába utazott egy Kína elleni katonai fenyegetés üzenetével, miközben Joe Biden amerikai alelnök Ukrajnában Oroszország ellen beszél.


Ez a két dolog nagyin is összefügg: az úgynevezett amerikai befolyás kiterjesztése Japánban, Dél-Koreában, Malajzián, a Fülöp-szigeteken és a növekvő feszültség Washington és Moszkva között. Mindkettő ügy arról szól, hogy az Egyesült Államok imperialista birodalma, és ami mögötte van, elszeretné kerülni a globális hegemóniájának összeomlását, ugyanis az általa működtetett pénzrendszer helyreállíthatatlan gondokkal küzd. 

A petro-dollárt egyre kevésbé támogatják, főleg Ázsiai országok: Oroszország, Kína stb. és egyre több példa van, amit egy IMF jelentés is kimutatott. http://aranykorhajnalan.blogspot.hu/2014/04/a-juan-mar-de-facto-vilag.html

Japánban Obama elsőként lépett fel a szigetvilág érdekei, pontosabban a Kínával folyó szigetviták mellett, amelyet egy közös védelemről szóló egyezmény keretében meg is erősítettek.

 Japán szakított a negyven éve fennálló pacifista katonai magatartásával és ismét harci pozíciót fett fel, amely a katonai kiadásokban már ez látszik is. Abe japán elnök már nem is monda a „Soha többet háború” ünnepi jelszavakat az évente megrendezett háborús megemlékezésen.

Gyakorlatilag Obama megüzente Kínának, hogy ha háborúba keveredik Japánnal, akkor az USA is ott lesz mögöttük. Biden a túloldalt ugyan ezt üzenet Oroszországnak, hogy Ukrajna mellett állnak.
Obama Tokióból üzeni: Moszkva nem teljesíti a genfi megállapodást Ukrajnában és már kiérdemelték az újabb szankciókat.

Az ENSZ amerikai diplomatája szerdán határidőt adott Oroszországnak, hogy napokon belül lépni kell a de-eszkaláció irányában.

Kelet-Ukrajnában újabb tűzharc történtek reggel.

 A Nyugat számára az fáj a legjobban, ahogy Kína emelkedik, s szívja magához a javakat, aranyat, energiát. Szóval félelmük és aggodalmuk teljesen érthető és az, ahogyan Peking összefonódik Moszkvával és Teheránnal oda vissza az már egyenesen tűrhetetlen.

A média nagyon nem számol be a globális átrendeződésről, összefüggésekre nem mutatnak rá. Azokat nekünk kell felfedezni. 

Nincsenek megjegyzések: