2016. július 17., vasárnap

Oroszország és a NATO közötti tárgyaláson nem történt közeledés....csak a hadseregeik közelítenek egymáshoz.


A múlt hét közepén lezajlottak a NATO-csúcs utáni a NATO-Moszkva találkozó is, aminek az eredménye nem okoztak meglepetést: most sem találkoztak az érdekek. 
Hidegháborús a légkör.Oroszország nem tartja indokoltnak 4000 katona felsorakoztatását Oroszország határán. 

Nyugat részről az indok megint csak Irán és nyugtatják a világot, hogy az oroszoknak nincs mitől tartaniuk. A NATO nem fenyegeti az országot, de mi ezt nem vesszük be.
Nagyon jól tudjuk, hogy a Nyugat mit szeretne. Erről már sokat írtam a blogomban.


Az elmúlt hetekben több haditengerészeti és NATO/orosz vadászgépes incidens is történt a Baltikumban és más területeken. Ezek olyanok mint aprócska szikra és mi van akkor, ha egyik is betalál valami nagyba..?

A NATO tovább építi rakétapajzsát. Oroszország tervezi, hogy S-400-as rakétavédelmi rendszert telepít a Krímre a nyár folyamán, fokozva a Fekete-tenger Flotta fegyveres erők ütőképességét és, amik majd leszedik a "NATO levegő huligánokat", ahogyan Ruslan Balbek Krím elnökhelyettes fogalmazott.

Szergej Karaganov, aki tagja az orosz külügynek és a védelmi tanácsnak, borúsnak látja a fejleményeket és szerinte is fennáll annak a veszélye, hogy Amerikában és Európában felforrósodjon a helyzet -mondat a Der Spigelnek.

Azt mondta Karaganov, hogy Oroszországnak fel kell készülnie mindenre. A helyzet olyan, mint az 1970'-es évek végén és a 80'-as évek elején.

Karaganov véleménye az, hogy a NATO nem segítséget ad a Balti-államoknak, hanem provokál. Ha a NATO elkezd lövöldözni, akkor annak komoly büntetés lesz az eredménye -hangsúlyozta.


Putyin figyelmezteti a világot egy eltitkolt sajtótájékoztatón: Az USA és a NATO a világot visszafordíthatatlanul katasztrófa felé terelik

Nincsenek megjegyzések: